Първите обувки

148
Първите обувки

Как да изберете

През първата година, преди детето да проходи, не са необходими обувки. Ако при първите си стъпки детето е постоянно с обувки, то е лишено от нормалната сензорна стимулация, която би получило от контакта си с околната среда.

Освен това малките мускули на стъпалата и пръстите му не се упражняват достатъчно. По тази причина ортопедите препоръчват първата обувка да се обуе, когато детето навърши една година.

Бъдете особено внимателни, когато избирате модели за своето дете. До 3 годинки крачето му се оформя и моделите трябва да подпомагат правилното развитие на детското стъпало. Добре е да знаете, че от пълзенето до уверената стъпка крачетата на вашето дете се нуждаят от 3 различни вида обувки:

• когато детето започне да пълзи или да се изправя, е време за първите му обувчици – много фини и леки; с меко, гъвкаво ходило, което да не намалява чувствителността на детското стъпало;

• при първите стъпки вече има нужда от по-стабилни обувки – със стабилна пета и укрепен глезен, които да му дават повече увереност;

• когато детето проходи самостоятелно и уверено – тогава са му нужни леки и удобни обувки за игра.

Обувките за най-малките трябва да са изработени от естествени материали и отвътре, и отвън. Това осигурява едновременно максимален комфорт и приятна защита на детското краче.
 

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bg и спечели наградиКоментари

Коментар: 1
Първите обувки

Първите обувки (и не само) за двете си деца аз избрах да са от Колев и Колев невероятно стабилни естеств.кожа анатомични....просто няма друга фирма която може да замени КК.Доволна съм много:))


  • 1

Добави коментар