Първите бургаски скаути

290
Първите бургаски скаути

Децата организират "Великденски игри" днес

54 първокласника от училище „Братя Милаинови" вече имат официален статут на скаути. Организацията им „Скаутски клуб Зеленика-Бургас" получи регистрация като сдружение с нестопанска цел.

По този повод днес в училището ще се проведат "Великденски игри". Децата ще отпразнуват „раждането" на една инициатива, по която вече работят и жънат плодовете на труда си.

На тържествата ще присъстват гости от Регионален инспекторат по образование, децата от детска градина в кв. "Ветрен", които са кандидати и бъдещи членове на организацията, родители и приятели на сдружението.

Скаутите са организирали и благотворителен великденски базар, като събраните средства ще бъдат използвани за провеждане на мероприятие на клуба „Ден сред природата".

Желаещите от гостите и присъстващите да се изявят като музикални звезди, ще могат да го направят на импровизирана сцена-караоке.

Най-новите членове на организацията са още тридесет деца от трети клас на ОУ „Братя Миладинови". Освен членовете на клуба, скутите от „Зеленика" са приятели и с други деца от училището, кито активно им помагат и се включват в техните дейности.Добави коментар