Първата прическа

755
Първата прическа

Кошмар или забавление?

Подстригване, измиване, сешоар с няколко клюки в добавка - посещението във фризьорския салон е удоволствие за почти всяка жена. За майките обаче първото подстригване на детето, а много често и всяко следващо, се превръща в кошмар.

Според психолозите това се дължи на страха на децата да се разделят с нещо от тялото си. Те не разбират, че рязането на косата няма да боли, а непознатата обстановка и фризьор в добавка са серизен стрес. Как да се справим с проблема?

Фризьорът ти, запознайте се!
Много е важно няколко дни предварително да водите детето във фризьорския салон. Така то ще свикне с обстановката и фризьора. Изберете човек, който вече е работил с деца и е доказано, че има подход. Не водете детето в натоварен час. Колкото по-малко хора има в салона, толкова по-добре.Кръц-кръц!
Дори и да имате момченце, купете една кукла с коса и заедно я подстригнете. Така детето ще възприеме като игра и процедурата, която ще се извърши на собствената му глава. Накарайте таткото да отреже един кичур и от вашата коса, за да докажете, че не боли. Така ще имате извинение и вие да планирате час при фризьора.И мечо идва с теб!
Вземете любимата играчка в салона, с която детето се чувства добре. Това ще му помогне по-лесно да се отпусне. Може да му купите и нова играчка, която да отворите на място. Докато то се занимава с нея, фризьорът ще си свърши работата.Без сушоар!
Двете неща, които сериозно могат да изплашат детето в салона, са машинката и сешоарът. Така че е добре при първите подстригвания да минете и без тях.Бързо!
Не бъдете придирчиви - колкото, толкова. Все пак не става въпрос за прическата на годината. Колкото по-малко време трае процедурата, толкова по-вероятно е детето да я издържи без мрънкане.Детски фризьорски салон
Ако все пак нищо не помогне, добре е да знаете, че в София вече има детски фризьорски салон. Обстановката наподобява детски клуб, а косата се обработва с био продукти. Освен това, като подарък, ще се сдобиете и със сертификат за първа прическа. Има и услуги за родители.Коментари

Коментар: 1

Ей, ама този сУшоар откъде го измислихте :D Сигурно защото сУши, хахаха


  • 1

Добави коментар