Отварят музеите на Витоша

73
Отварят музеите на Витоша

Музеите ще работят от юни до октомври включително, в събота и неделя от 10:00 до 16:00 часа и се обслужват от аниматори

От 15 юни 2020 г. се възобновява сезонът за посещения на Музея на совите и Музея на мечката в природен парк Витоша, съобщиха от общината. Музеят на мечката е изграден през 2004 г. на мястото на полуразрушен кантон. Намира се само на 2 км от местността Дендрариум по пътя за Златните мостове.

В музея има информация за видовете мечки, тяхната еволюция и разпространение. Специално внимание се обръща на разпространената в България кафява мечка, нейните местообитания, годишен жизнен цикъл, размери, сетива, поведение, хранене, опасностите, които крие за човека. Дават се полезни съвети на поведени при среща с мечка.

Музеят на совите е позициониран в Детски екостационар „Белите брези“ след Дендраиума. Тази година той беше обновен от експертите на Дирекцията. В него са експонирани 10-те вида сови, които се срещат в България. Представена е информация как виждат и чуват совите, с какво се хранят и как ловуват, кои са прелетни и кои не и много други любопитни факти.

Музеите ще работят от юни до октомври включително, в събота и неделя от 10:00 до 16:00 часа и се обслужват от аниматори. За организирано посещение през работната седмица трябва да се обадите в Дирекцията на Природен парк “Витоша”.София планина Витоша Музеят на мечката музеят на совитеДобави коментар