Основните правила за хранене с адаптирано мляко

3875
Основните правила за хранене с адаптирано мляко

Как да го приготвим и съхраняваме?

Храните бебето с адаптирано мляко? Трябва да знаете, че приготвянето му не е проста работа. Важни са количеството, температурата и съхранението. Ето няколко прости правила за успешно хранене.

Спазвайте висока хигиена при приготвянето на млякото. Винаги измивайте ръцете си, бебешката бутилка и всичко, което може да влезе в допир с храната на бебето.

Задължително стерилизирайте всички съдове, които използвате за приготвянето на млякото. След всяка употреба.

Задължително използвайте преварена вода, ако бебето е под шест месеца. Можете да се доверите и на бутилираните води, специално предназначени за кърмачета.Не използвайте прекалено гореща вода за приготвянето на адаптираното мляко. Ако го направите, рискувате да унищожите биоактивните съставки. Най-подходящата температура, посочена на повечето млека, е 40 градуса.

Никога не използвайте остатъците от адаптираното мляко за следващо хранене. Винаги го приготвяйте непосредствено преди да го дадете на детето.

Задължително проверявайте срока на годност на опаковката. Съхранявайте я на сухо и проветриво място, винаги добре затворена.

Не използвайте лъжицата от едно мляко за приготвянето на друго. Грамажът може да е различен.

Въпреки че на опаковката на млякото пише какво количество е необходимо за различните възрасти, добре е да се консултирате с педиатъра по колко да давате на детето.Добави коментар