Още има училища без тоалетни

100
Още има училища без тоалетни

В 10 общински училища ще бъдат изградени спортни зали

10 общински училища в страната получиха финансиране за изграждане на спортни зали.

Избрани са най - големите общини, както и най - големите училища в тях, поясни министърът на образованието Сергей Игнатов. Той допълни, че държавата отделя за проекта 10 млн. лв., като 4 млн. лв. от тях са от бюджета на Министерство на образованието.

В страната има над 2 600 училища и не може на всички да се оправи базата, каза министърът. Той е категоричен, че в следващите години кампанията ще продължи. "Следващата година съм абсолютно убеден, че ще продължим с изграждането на спортни зали в училищата, защото ще имаме пари", каза Игнатов.

Игнатов разкри, че новите спортни зали ще бъдат точно като тези от филмите. Той сподели, че непрекъснато получава оплаквания от родителски съвети за това, че дворовете, тоалетните и физкултурните салони в училищата са занемарени. Игнатов съобщи, че в 21 век има още училища, които нямат тоалетна.

Министърът информира, че ремонтите в училищата, които са към ведомството, вървят по план. Според неговите данни, няма да има и проблеми и с другите училища, които са към общините и в които се извършват ремонтни дейности.Добави коментар