Операта само за деца през януари

163
Операта само за деца през януари

Става Дворец на музикалните приказки

Цял месец Софийската опера ще играе само за децата, похвалиха се от трупата. Още през първия месец на 2021 година културната институция показва един от най-важните си приоритети – грижата за най-младата си публика. Всички спектакли през целия януари превръщат първия ни оперен театър в Дворец на музикалните приказки, посочва вестник Монитор.

Достъп


Достъпът на възрастни се разрешава само с придружаващи ги деца, както повелява един голям поет - разказвач на приказки. Последователно и целенасочено в жанра на операта, балета и мюзикъла е създаден специален репертоар за деца, който приобщава и създава нова публика, от най-малките зрители, от бебоците с концертите за тях, до учениците, посещаващи Софийската опера, не само от столицата, но и от различни градове на страната. Заслужен принос имат солистите, оркестърът, хорът и балетът.

Програма

Стартът на детския оперен маратон е на 9 януари с „Веселите малчугани“, а ден по-късно е „Рейнско злато“. „Трите прасенца“ ще се вихрят на 16 януари, а същият ден ще се играе и „Червената шапчица“ - това е един от най-достъпните спектакли, като билетите са само 6 лв. Бременските музиканти ще изнесат своя концерт на 17 януари. След кратка пауза представленията продължават на 24 януари с „Вълкът и седемте козлета“. Черешката на тортата е мюзикълът за млада публика „Шрек“, който ще се играе на 29, 30 и 31 януари. Билетите за оригиналната бродуейска продукция вървят от 15 до 30 лв. В ролята на Фиона се редуват известните певици Кръстина Кокорска-Криста и Весела Делчева.

Добави коментар