Опасната детска градина

553
Опасната детска градина

Най-важното е да отделяме достатъчно внимание на детето преди и след посещението в детската градина

Безспорно посещаването на детска градина е полезно за развитието и социалната адаптация на детето, учените обаче установиха, че то води със себе си и някои негативни последици.

Изследователи от Сингапур установиха, че децата, които посещават детска градина, възпитават се от детегледачки или от приемни родители, два пъти по-често страдат от психически разстройства, в сравнение с децата, които се радват на повече внимание и общи часове с родните си майка и баща.

Учените са изследвали повече от 2 000 деца на възраст между 6 и 12 години. Заключението им гласи, че недостигът на родителство внимание води до депресии, тревога, деструктивно и агресивно поведение.

В частност, децата, лишени от майчинска любов, а също така отглеждани от самотна майка или вдовица, страдат от психически нарушения три пъти по-често, отколкото останалите деца. В групата на рисковите деца попадат и тези на разведени родители.

Емоционалните и поведенчески проблеми при момчетата възникват два пъти по-често, отколкото при момичетата.

Децата страдат много, когато родителите не им отделят нужното внимание.

Това поведение може да доведе до негативни последствия в бъдеще. Съществува риск детето да се почувства излишно в обществото, тъй като в ранно детство не е било достатъчно обичано.

Нерядко такива деца страдат от ниска самооценка, стават егоистични или пък отмъщават на родителите си за липсата на внимание, обясняват психолози.

Най-луксозните детски градини в САЩ

В същото време посещаването на детската градина е полезно поради много други причини. Там детето се научава да дружи с другите деца и възрастни хора. Привиква към спазването на дневен режим и се храни здравословно.

Какво да направим? Според психолозите, най-важното е да отделяме достатъчно внимание на детето преди и след посещението в детската градина, както и през почивните дни.

Спортна детска градинаДобави коментар