Октоподче в аквариума

152
Октоподче в аквариума

Най-новата атракция на Морската столица

Най-новият обитател на Аквариума в Морската столица е малък октопод. Той вече се чувства добре в новия си дом, където има на разположение пиратско корабче и много камъни. Животното, което по принцип не обитава Черно море, е почти 10 сантиметра и тепърва ще расте.

Аквариумът във Варна е една от най-забавните атракции за малчуганите. Той е построен още през 1912 г. по идея на цар Фердинанд. Централната зала разкрива пред погледа на посетителите впечатляваща колекция от сладководни и морски обитатели, представени в естествената им среда.

В няколко съседни зали са подредени експозиции, даващи пълна представа за флората, фауната и специфичните особености на Черно море. В другите 2 експозиционни зали могат да се видят препарирани представители от Световния океан, да се проследи миграцията на рибите, нагледно да се разгледа хранителната верига в морските води, структурата и особеностите на Черно море.

Интересни са многобройните видове рапани, миди, водорасли и микроорганизми. Аквариумът се намира в Морската градина на Варна и работи без почивен ден - от 9 од 20 часа.Добави коментар