Обявиха свободните места за второ класиране за прием в първи клас в София

2796
Обявиха свободните места за второ класиране за прием в първи клас в София

Документи за участие в него ще се подават до 12:00 ч. на 11 юни

Обявиха свободните места за второ класиране за прием в първи клас в София. Документи за участие в него ще се подават до 12:00 ч. на 11 юни, а на същия ден в 18:00 ч. ще бъдат обявени списъците с приетите ученици.

В столичното 73-то училище „Владислав Граматик“, в което на първо класиране не бяха приети 23 деца, попадащи в първа група според уседналостта, са обявени 18 свободни места. Това означава, че 5 деца все още са без училище, освен ако междувременно не са били приети и записани на друго място.

Родителите настояват да се разреши надпланов прием, така че всички те все пак да учат в 73-то училище, което е най-близкото за тях, съобщава Дарик радио.

Според първоначалните данни, с които разполага Министерството на образованието, около 70 процента от децата, кандидатствали в столицата, са приети в най-близкото за тях училище. Този принцип ще продължи да се прилага и догодина, но прилежащите райони на училищата ще бъдат съобразени с броя на децата, заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Добави коментар