Образованието се модернизира

41
Образованието се модернизира

Облекчения за студентите

Българското образование върви по посока на модернизация. Това е един процес, който от години се засилва и истината е, че нямаме друга алтернатива. Първо, защото българският народ е влюбен в образованието и защото българският народ е достатъчно високо образован и знае, че единственият негов успех е чрез образованието и науката. Това отговори министърът на образованието, младежта и науката на въпроса на бившия си колега Даниел Вълчев накъде върви българското образование.

Пред Нова телевизия той заяви още, че модернизацията върви бавно, но допълни, че образованието трябва непрекъснато да се усъвършенства и променя без революционни скокове. Според Сергей Игнатов, годината е успешна, тъй като е започнала през декември 2010-та, когато окончателно е въведен Законът за развитие на академичния състав.

С 25% ще се увеличи допълнителната субсидия за университетите у нас с най-добрите специалности догодина, съобщи министърът на образованието. Отличниците сред висшите училища ще получат повече пари през 2012 година благодарение на рейтинговата система. За миналата година университетите с най-добри специалности получиха до 10% допълнителни средства.

Двойно повече средства догодина ще има и за самите студенти, които използват системата за кредитиране. Игнатов обясни още, че ако по време на следването на студент му се роди едно дете, част от дълга се опрощава, а при две деца пък отпада цялото задължение.Добави коментар