Нравът на есенните деца

201
Нравът на есенните деца

Те са великодушни и имат чувство за хумор

Всички хора притежават особености на характера в зависимост от сезона, в който са родени, смятат специалисти. Още от най-рано може да разберем какви горе-долу по нрав ще бъдат децата ни. Ако досега не сте се замисляли по въпроса, напълно възможно е сега, когато прочетете какво е характерно за есенните деца, да признаете приликите.

Децата приличат на есента!

Тя е щедра на таланти, доброжелателна е и великодушна. Като правило, есенните деца, както и възрастните, обичат да са душата на компанията, невероятно оптимистични са и притежават удивително чувство за хумор. Ако детето ви е родено през есента, знайте, че то умее с лекота да разрешава различни конфликти, които обаче не са свързани със самото него.

6 правила при възпитаването на момиче

Когато конфликтите опрат до сенните деца, те могат да проявят крайна обидчивост и непримиримост. Разбира се, докато опонентът им не прояви готовност да се помирят и да разгледат въпроса от друга светлина. При такива обстоятелства есенните деца започват да развиват отлични дипломатически качества.Ако трябва да се определят слабите места в здравословното състояние на децата, родени през есента, казват, че при тях се наблюдават чести травми и простудни заболявания. Причината за това се крие във факта, че те винаги гледат да са в първите редове на случващото се и са готови да прескочат невъзможни препятствия. Резултатът от ентусиазмът им са травми, разтягания, простуди и хранителни натравяния. Натравяния ли? Да, родителите трябва да са нащрек с есенните деца, защото те имат навика да опитват най-странни неща.

Знаете ли, че характерът на децата се определя и според поредността на раждването им в семейството?

Първородните деца често стават опитни мишлета за родителите си. Въпреки това се радват, до появата на второто дете, например, на цялостното внимание на мама и татко. Какво още е характерно за децата, според поредността, четете  тук.Добави коментар