Новородени маймунки-джуджета

732
Новородени маймунки-джуджета

В столичния зоопарк

Софийският зоопарк има нови обитатели. Четири новородени маймунки от рода мармозетка вече радват посетителите. Бебетата, които тежат едва по 15 грама, се родиха само преди седмица, съобщи БНТ.

Миниатюрните бебета са близначета от рода джудже и нажофроа. Това са най-малките маймунки в света. Макар да достигат размера на катеричка, те умеят да скачат до 5 метра във въздуха.

Новородените се радват на добро здраве и вече излизат навън. Първите им разходки обаче са необичайни. Родителите пренасят малките си наследници на гръб, за да подсигурят тяхната безопасност.

От зоопарка напомнят, че посетителите не бива да дават храна на животните, защото това е опасно за тяхното здраве. За да превърнат забраната в забавление, вместо послания с императивни предупреждения, ви посрещат шеговити надписи и закачливи анимации.

Така, когато застанете пред надписа, че "големите котки ви обичат...., но за закуска", не приемайте буквално, че ще станете вкусна храна за обитателите на зоопарка. Това е просто закачливо предупреждение никога да не прескачате оградата на лъвовете.Добави коментар