Нови животни в зоопарка

131
Нови животни в зоопарка

До седмица пристигат чернокраки пингвини

След седмица в столичния зоопарк ще пристигнат нови между 8 и 12 „чернокраки" пингвини, които ще бъдат на мястото на хумболтовите пингвини. Това съобщи за dariknews.bg директорът на зоологическата градина д-р Иван Иванов.

Новите животни ще останат в София до края на лятото, след което ще бъдат заменени от други пингвини. Това се прави по т. нар. „размножителен заем" на животни между различните зоопаркове.

Това се практикува между зоопарковете, когато нямат финансова възможност да се купуват голям брой пингвини. Тези, които бяха при нас, отидоха в Красноярк, където ще стоят няколко месеца. Те бяха за адаптация, обясни д-р Иванов

Не само паингвини, а всякакъв вид животни се разменят: „На размножителен заем идват в зоопарка, но остават собственост на този зоопарк, който ги е предоставил, а новородените животни, ако има такива, остават собственост на зоопарка, който ги е приел. Сега имаме такава група лемури, които са изложени в експозиция и имаме новородено лемурче. Групата заминава, а то, заедно с майката, остава в България и става собственост на нашия зоопарк. Бебето до 3 години не може да се дели от майката".

Вече пристигнаха белоликите лемури. Предстои пристигането на нови животни - японски елени, птици, тамарини. Очакваме още животни, но не искам да ги обявявам предварително, защото още сме в преговори и не знам как ще завършат те, добави директорът на зоологическата градина.Добави коментар