Нови детски площадки

69
Нови детски площадки

Още 8 до края на годината

Много детски площадки в София посрещат малчуганите с ръждясали пързалки и изпочупени катерушки, въпреки инвестициите на Столичната община. Освен приятни и забавни, местата за игра на децата трябва да бъдат най-вече безопасни.

Колко нови детски площадки ще има тази година в София и къде ще бъдат те?

Политиката в последните години е опасните катерушки да бъдат премахвани и ако има пари, на тяхно място да се строи нов, безопасен детски кът. Така в много столични райни се появиха площадки - за радост и на деца, и на родители. Нова площадка в ж.к. "Лагера" струва 130 хиляди лева. Тематична е, нарича се „Градът".До края на годината предстои да се открият още 8 площадки на обща стойност 1 300 000 лева. А до края на 2012 година пък ще започне изграждането и на нови 5 площадки, някои от които в идеалния център. Те ще струват около 230 хил.лв.

Докторската градина е едно от местата, в които скоро ще има чисто нова детска площадка. В момента тук има само "спомен" за такава, съобщи БНТ.

В проект са още парковете "Славейкови дъбове", "Св. Георги Победоносец", "Буката" и Южния парк. Паралелно с това ще се работи и по възстановяване на площадките в детските градини.Добави коментар