Нова социална мрежа

30
Нова социална мрежа

Две момчета от Свиленград я създадоха

Ученици от Свиленград създадоха нова социална мрежа. Тя официално действа от няколко дни и вече има над 80 потребители, съобщи бТВ. Въпреки че учат в едно училище, Ясен и Христо всъщност се сприятеляват във Фейсбук. Двамата имат различни интереси - шестокласникът Ясен е запален по музиката, а седмокласникът Христо - по математиката. Като активни интернет потребители обаче скоро двамата разбират, че много неща в социалната мрежа ги дразнят.

Така се ражда ShareIT. Проектът има и своите недостатъци - все още няма чат, а и прекалено бързото и разрастване може да я срине.

Подобно на Фейсбук, който в началото си е бил достъпен само за студентите от Харвард, и българският вариант на социална мрежа набира популярност предимно между децата от Свиленград. Постепенно обаче започват да се присъединяват и хора от чужбина. Оттам идват и първите хакерски атаки, на които засега системата издържа.

Дали двамата приятели от Свиленград ще натрупат богатство, подобно на милиардите, които донесе Фейсбук на Марк Зукърбърг, времето ще покаже. Засега обаче момчетата го карат по-пестеливо. От създаването си ShareIT им струва по 1,20 лева на месец - толкова плащат за сървъра, който използват.Коментари

Коментар: 1

айде, имаме си марк зъкърбърг


  • 1

Добави коментар