Носете бебето повече

140
Носете бебето повече

Удобството на слинга

Специалистите, занимаващи се с въпросите на детското развитие, запознавайки се с различни стилове на възпитание, многократно са отбелязвали, че децата, носени със специални ленти от плат (слинг), се чувстват по-уютно от тези, возени в колички. Носете бебето колкото може повече време, слагайте го в кошарката само за през нощта или за дневния сън или ако това изискват вашите лични дела.

Позволявайте на детето да се наслади на свободата на движенията си на килима или на почивката в креватчето, но веднага го вземайте на ръцете, когато то поиска. Естествено, че постепенно, с развитието на двигателните навици, ще ви се налага все по-малко да го носите.

Изберете такъв слинг, който би могъл да се използва от момента на раждането до двегодишната възраст. Това ще ви предпази от необходимостта да изобретявате нови приспособления, в зависимост от растежа на детето.

В слинга може лесно да накърмите детето и също толкова бързо, след кърменето, да го приспите. При проблеми със заспиването слингът отново ще ви е от полза - сложете бебето в слинга така, както му е най-удобно и се поразходете из къщи, докато заспи. Едно от най-съществените предимства на слинга е, че ви дава възможност да носите детето със себе си и същевременно да водите пълноценен начин на живот.Добави коментар