Невероятни деца, които променят света

103
Невероятни деца, които променят света

Те са родени за това

Процесът на промяна на света отнема време и тези деца не го губят. Докато техните връстници мислят за Play-Doh, пубертета и бала си, тези млади хора се фокусират върху проблеми, по-големи от самите тях, които го поставят  от рано на пътя към световното лидерство.

Вижте някои от децата, променящи света.

Малала Юсафази

Когато е само на 15 години, Малала Юсафзай оцелява с огнестрелна рана в главата. Талибаните я нападат, защото дори и като дете тя е известна като застъпник за образованието на момичета, нещо, което екстремистите са забранили в родния й град  Пакистан. Малала не само е оцеляла от огнестрелната рана, но и е променила света като става най-младият носител на Нобелова награда за мир на 17-годишна възраст.

Софи Круз

5-годишната Софи Круз допринася за промяна на света през 2015 г., когато по време на посещението на папата Франциск във Вашингтон, тя буквално спира пътя му и му подавa бележка, в която изразява страха си, че родителите й, които са имигранти без документи, ще бъдат депортирани. Заради нея папата говори на следващия ден с Конгреса за по-справедлива имиграционна политика. През 2017 г. Софи продължава пътя си към лидерство, като е най-младият официален лектор на  Women's March on Washington.

Раян Хикман


Когато е на 3 години, Райън Хикман посещава предприятие за рециклиране на кутии и бутилки в Калифорния. Вдъхновен от начина, по който се рециклират отпадъците от океана, Райън създава свой собствен едноличен бизнес, като събира бутилки и кутии от съседите си. През 2016 г. той вече е спестил 11 000 щатски долара, за да плати колежа си. Така на 7 години той вече изпълнителен директор, мениджър и служител на компанията Ryan's Recycling Company с над 200 хил. рециклирани бутилки и опаковки.

Микайла Улмър

Използвайки рецептата на своята баба за лимонада, 4-годишната Микайла Улмър решава да помогне за спасяването на пчелите, като използва мед вместо захар, за да подслади питието си. След като е ухапана два пъти, тя открива колко ценни са пчелите за екосистемата и  основава стартъп "Me & The Bees Lemonade", като си осигурява финансиране от известния в САЩ инвеститор от телевизионното предаване Shark Tank Даймънд Джон. Днес продуктите й се продават в цялата страна, а  Микайла дарява част от печалбите си на организации, които помагат за спасяването на пчелите и насърчават предприемачеството в децата.

Язо Губта


Когато е в гимназията, Язо Губта чупи очилата си, които носи от дете и разбира колко е труден живота, без да вижда. Въпреки че след седмица те са поправени, случката вдъхновява момчето и той създава организацията Sight Learning, която събира изхвърлени очила и ги дарява на деца в нужда по целия свят.Добави коментар