Нека детето решава задачи вечерно време

297
Нека детето решава задачи вечерно време

Нищо не пречи да пробвате тази теория

Американски учени неотдавна изясниха, че заниманията с математика е най-добре да бъдат планирани за втората половина на деня, като е желателно решаването на задачите да стартира буквално преди сън.

За да стигнат до този извод, те са използвали приложението Bedtime Math, създадено специално за това, майките и бащите да се занимават заедно с децата си с математика преди заспиване.

Под наблюдение са били 587 първолаци и техните родители. Всяко дете било снабдено с таблет с инсталирано на него приложение.

Как работи програмата?

То представлява набор от истории с математически подтекст. Майката или бащата чете историята, след това заедно с детето се отговаря на няколко въпроса. Степента на сложността може да бъде различна, в зависимост от нивото на подготовка на детето.

Част от участниците получили таблети с друго приложение, което също съдържало истории, но без въпроси по математика.

След известно време използване на приложението учените оценили успеха на децата, учещи математика по този начин. Оказало се, че тези, които са използвали приложението Bedtime Math, са имали по-високи оценки по тази дисциплина в училище.

Учениците от семейства, в които ежедневно се решавали задачи, показали в края на учебната година резултати, по-добри от тези на децата, които са чели обикновени истории.

Наблюденията на учените сочат, че упражненията от време на време – например само веднъж седмично, също носят положителен резултат.

Изследването показва още, че съвместните занимания позволяват на родителите да се избавят от страха от математиката, а такъв изпитват мнозина. Най-добри резултати по дисциплината показват именно тези ученици, чиито родители в самото начало нервничали по време на заниманията, но след това са успели да се отпуснат.

Учените допълват, че е много важно математиката да се превърне в неизменна част от живота на децата. Заниманията трябва да са леки, позитивни и приятни. По този начин всички знания ще се усвояват по-безпроблемно.Добави коментар