Не на телевизията

71
Не на телевизията

Ето защо

Един час на ден - толкова е препоръчителното време, което децата трябва да прекарват пред телевизора. Ето защо:

Малките деца не правят разлика между фантазия и действителност. За тях страшните чудовища от екрана наистина съществуват и те се страхуват от тях. Според експертите лошият нощен сън, съпроводен с внезапни събуждания, се дължи именно на гледането на телевизия.

Дългото време, прекарано пред телевизора, лишава детето от играта навън или общуването с родителя. Много хора смятат, че детските образователни програми помагат на децата да се развиват. Всъщност, нищо не може да замени общуването с живи хора, което подобрява говора и начина на общуване на детето.Телевизорът предразполага към затлъстяване - и то не само заради това, че децата прекарват много време неподвижни пред него. А и заради многото реклами на вредни продукти, които карат децата да ги искат и консумират с удоволствие.

Телевизорът отнема много от свободното време на цялото семейство. Ако то бъде прекарано в игри навън, разговори или забавления вкъщи, тогава семейството ще бъде много по-задружно и щастливо.

Според Американската академия по педиатрия децата до две години изобщо не трябва да гледат телевизия. Тя може да изкриви представените им за света и да ги направи агресивни. Според изследванията на английски логопед, 20% от децата на девет месеца отказват да кажат каквато и да е дума, ако родителите им са използвали телевизията за бавачка.

Не на последно място, дългото взиране в телевизора може сериозно да навреди на детското зрение. Да не говорим, че напряга допълнително главния мозък.Добави коментар