Най-престижното училище в света

252
Най-престижното училище в света

Най-влиятелните хора го избират за образованието на наследниците си

Много от най-богатите и влиятелни хора в света са получили образованието си в известните швейцарски пансиони, а след това са изпращали децата си в същите институции. Смята се, че севернокорейският диктатор Ким Чен Ун е посещавал International School of Bern; представители на датското кралско семейство пък са били пращани в Collège Alpin International Beau Soleil.

Нито една швейцарска образователна институция обаче не е толкова престижна, скъпа и с по-добри връзки от Institut Le Rosey, който се намира близо до Роле. Училището, което е основано през 1880 г., е считано за най-скъпото частно училище в света, като годишната такса (с пансион) възлиза на около 133 000 долара.

Institut Le Rosey може да се похвали с невероятни бивши възпитаници, като сред тях са белгийският крал Албер II, принцът на Монако Рение, Доди Ал-Файед и децата на кралските семейства на Египет, Гърция, Югославия, Италия и Великобритания, според Forbes. Потомците на американски династии, като Ротшийлд, Рокфелер и Дюпон, също са посещавали учебното заведение.

Вижте няколко снимки на училището, направени от Хавард Отестад:Le Rosey има два кампуса – единият се намира в Роле (до Женевското езеро) за пролетните учебен срок, а другият е в Гщаат за зимния.Училището използва двуезична учебна програма, съгласно която учениците се обучават на английски и на френски език и на още езици, ако желаят.Всичките 380 ученици на Le Rosey живеят в пансионите на училището.Учениците в Le Rosey са привилегировани и училището не крие това; те са поощрявани да наблягат на креативността, да пътуват и да откриват собствената си култура.Спортовете, които се предлагат в училището, включват, но не са ограничени само до, конна езда и бадминтон, ски, сноуборд, тенис и танци, пише Profit.bg.Заедно с редовните учебни занимания в клас учениците редовно предприемат художествени и театрални пътувания из цяла Европа до Испания, Великобритания, Италия, Германия и други дестинации.Екскурзии в средата на октомври дават на учениците на Le Rosey възможност да изследват нови култури; някои от тях са участвали в хуманитарни мисии в Африка и Индия, докато други са изпробвали как е животът в пустинята.Le Rosey се гордее с общността от свои бивши ученици по цял свят; хиляди бивши възпитаници на училището са се присъединили към Асоциацията на бившите ученици на Le Rosey.Добави коментар