Най-популярните анимационни филми

3126
Най-популярните анимационни филми

Мики Маус е единственият анимационен герой, който има звезда на Алеята на славата

Анимациите са любими и на малки, и на големи. Вижте 10-те най-популярни анимации в света. Не всички филмчета са детски – някои анимации са направени за възрастни:

10. South Park

Тази анимация не е за деца. Главният герой е Ерик Картман. Сериите се въртят около неща, които хората си мислят, но не смеят да кажат, а Ерик Картман няма проблем да го направи.

9. Dragon Ball Z

Японското филмче е популярно в целия свят. Главният герой е Гоку, който е изкусен боец и идол на децата.

8. Семейство Флинстоун

Показва забавния живот на семейство Фред и Уилма Флинстоун, които живеят в каменната ера. Забавното е, че ползват всички съвременни уреди, но те са изработени от предмети от камък или работят с помощта на животни, защото все пак сме в Каменната ера.

7. Family Guy

Още една анимация за възрастни. Главният герой е Стив Грифин. Има 11 сезона.

6. Scooby Doo

Излъчва се от 1969 г. до днес. Няколко поколения са израснали с младите детективи, разплитащи мистерии.

5. Том и Джери

Прословутите котка и мишка са измислени от Уилям Хана и Джоузеф Барбара и първите серии се излъчват в периода 1940 – 1958 г. Първите епизоди печелят няколко награди Оскар. Излъчват се и днес по Cartoon Network и Boomerang. Сюжетът малко наподобява съветското „Ну, погоди“.

4. Road Runner

Още едно филмче за вечно продължаваща гонка – между бегача и койота, който вечно го гони, но така и не успява да го стигне.

3. Looney Tunes

Това е една от най-големите поредици на Warner Bros. Бъгс Бъни е главно действащо лице и любим герой на няколко поколения.

2. Семейство Симпсън

Това е първата анимационна поредица за възрастни. Главният герой непрекъснато се оказва в неудобни ситуации.

1. Мики Маус

Първият епизод се излъчва през 1928 г. и до ден днешен е голям хит. Мики Маус е единственият анимационен герой, който има звезда на Алеята на славата в Холивуд.Добави коментар