Най-непослушните

104
Най-непослушните

Нови изследвания откриват връзката между имената и поведението в обществото

Децата с имена Джейкъб, Даниел, Ейми и Ема са най-непослушни. Ела, Уилям, Оливия и Джошуа пък слушат най-много. Това показват резултатите от изследване, проведено чрез имената на повече от 63 000 ученици относно тяхното поведение в училище и получените награди.

Децата с най-добро поведение се казват Джейкъб и Ейми, следвани от Джорджия и Даниел. Момичетата с имена Ела и Бетъни и момчетата, които се казват Джоузеф и Камерън, са най-непослушни. Палави са също така Уилям, Джейк, Джошуа и Джейми, а сред момичетата – Елинор, оливия, Лаура и Холи. Послушни са Ема, Грейс, Шарлът и Софи при момичетата, а при момчетата – Томас, Джеймс, Адам и Хари.

Вижте още: Помощ! Има ли агенция за закрила на родителите?

Нови изследвания откриват връзката между имената и поведението в обществото, но родителските умения на мъжете и жените имат най-голям ефект върху бъдещето развитие на децата, посочва БГНЕС.

Децата с име Елинор е 100 пъти по-вероятно да учат в университета Оксфорд, отколкото момичетата, които се казват Джейд, смята икономистът Грегъри Кларк. В Оксфорд вероятно ще отидат още Питър, Ана, Елизабет, Ричард и Джон, а най-рядко срещаните имена в това учебно заведение са Стейси, Конър, Брадли, Кейли, Шанън и Шейн.Добави коментар