Най-младият художник

127
Най-младият художник

На 4 години със самостоятелна изложба

Аелита Андре откри самостоятелна изложба в галерия "Агора" в Манхатън, Ню Йорк. Специалистите я наричат най-младия професионален художник в света. Сравняват я също с гении като Пикасо и Джаксън Полък.

Въпреки че е само на четири години, малката Аелита впечатлява с талант и собствен стил в изкуството. Редица изявени художници биха й завидели. Неслучайно. Детето прави първите си крачки в арт средите, но вече си е спечелило голям брой почитатели, съобщи БНТ.

Облечена в рокля на балерина, с пеперудка на главата, малката художничка излъчва жизнерадост, искреност и детски наивитет. На пръв поглед човек не може да предположи, че зад крехката й физика се крие такава дарба.

Изложбата е наречена "Чудото на цвета". Картините й не приличат на детски рисунки. Нарисувани са върху големи платна, като често към тях са прикрепени детски играчки и други малки предмети.

Специалистите казват, че произведенията на Айлита принадлежат към разновидност на сюрреализма, характерна за Пикасо и Салвадор Дали. Най-хубаво от всичко обаче е, че рисуването за младата художничка е инстинкт.

Аелита живее в Мелбърн с родителите си Ника Калашникова и Майкъл Андре. И двамата са художници. Те споделиха, че детето рисува, откакто е навършило година и половина. Никой не я е учил. Макар че е четиригодишна, за Аелита изложбата не е детска игра.

Още преди официалното откриване на събитието са били продадени 9 картини. Изложените творби са с цени до 9000 щатски долара.Добави коментар