Най-малките стресирани

144
Най-малките стресирани

Ако са в детска градина или ясла

Ако в първите години от живота на детето за него се грижи друг човек, а не родителите му, хормоните на стрес у него се повишават драстично, казва Арик Сигман, психолог в британското кралското медицинско общество. Според него детските ясли и градини вредят на развиващия се детски мозък, пише вестник Daily Mail.

В резултат стресa, на който е подложено детето поради липсата на родителите си, може да се появят пристъпи на кашлица и настинки, заради понижената защита от инфекции и дори сърдечни болести в по-зряла възраст.

Освен това децата, лишени от майчиното внимание, е твърде вероятно да се сблъскат с проблеми в изграждането на отношения.

Много други специалисти обаче смятат, че детските градини помагат на детето да се подготви за проблемите, с които човек се сблъсква във всекидневието. Те не изключват, че повишеното ниво на хормоните на стреса е свързано с особената подвижност на децата.

А вие одобрявате ли детските ясли и градини и бихте ли оставили децата си вкъщи, ако имахте възможност? Споделете в коментарите.Коментари

Коментар: 1
nai malkite stresirani

bix iskala sama da go gledam no se nalaga da rabotim sas ba6ta my i da se izdarjame ednovremeno s tova a pak i ne sme v bg. i niama koi da ni pomaga


  • 1

Добави коментар