Най-луксозната класна стая

80
Най-луксозната класна стая

Поредният кабинет шедьовър градят в най-старото и най-голямо врачанско училище

Поредният кабинет шедьовър градят в най-старото и най-голямо врачанско училище. В СОУ "Христо Ботев", което и без това се смята за най-луксозното в страната, се прави кабинет по биология, за който учениците само могат да мечтаят. Проектът за него не е сътворен в свободното време на даскали самодейци, а е поверен на екип професионалисти. В него учителят е подсказал любопитните неща от науката, която преподава, а архитект, художник и специалист по вътрешно оформление са развихрили фантазиите си.

Така всичките чудатости на този кабинет ще бъдат изненада за учениците в първия учебен ден. Засега от ръководството само издават, че бюрото на даскала ще представлява огромен аквариум, в който ще плуват тропически риби, пише вестник "Стандарт". От миналата година децата в школото, което пише летописната си книга от 1847 година, учат история в кабинет, който е като машина на времето. В него учениците влизат през антични колони, а експонатите във витрините, които са предадени от местния музей с акт за съхранение, ги пренасят в различни епохи.

Чинът им пък е общ и във вид на подкова, за да ги подсеща за създателя на българската държава хан Аспарух. В кабинета има белокаменна чешма като тази в Славейковата къща в Трявна. И това не е случайно, защото Петко Рачев Славейков и синът му Иван са били учители в тази врачанска гимназия.

През това лято в училището се прави и цялостен ремонт на осем класни стаи. Подменя се изцяло обзавеждането им. Във всяка от тях се инсталира инерактивна дъска, а за децата и учителите ще има компютри и лаптопи. Всички тези екстри се финансират от собствените средства на школото, съобщи директорът Виктор Кръстев.Коментари

Коментар: 2
kh

jb
kkk от 02 септември 2013 | 12:30

na maikati putkata

i na tvoita

Този коментар е цензуриран!
Ако искаш да го прочетеш натисни ТУК.

Коментар: 1
jb

na maikati putkata

Този коментар е цензуриран!
Ако искаш да го прочетеш натисни ТУК.


  • 1

Добави коментар