Най-големият Lego парк

131
Най-големият Lego парк

Отваря врати във Флорида

Тематичен парк Lego днес отваря врати в Уинтър хейвън във Флорида, съобщи Франс прес. Той ще е най-големият сред петте тематични парка Lego на планетата.

"Леголенд Флорида", вдъхновен от елементите на датските конструктори Lego, е предназначен най-вече за деца на възраст между 2 и 12 години. Той ще се сблъска с конкуренцията на други тематични паркове във Флорида, като "Дисниуърлд", "Сийуърлд", "Юнивърсъл стюдиос", "Хари Потър уърлд", "Холи ленд експириънс".

От дирекцията на новия парк Lego възлагат големи надежди на спецификата му, която ще позволи да бъде вдъхнат живот на елементите Lego и да се създаде интерактивен свят между децата и изградените от тях конструкции, заяви директорът на "Леголенд Калифорния" Питър Ронкети, цитиран от bTV.

След като първият подобен парк бе построен в Дания през 1968 г. от прочутия производител на играчки Lego, отвориха врати и други тематични паркове Lego – в Уиндзор (Великобритания), Карлсбад (Калифорния) и Гюнзбург (Бавария). Шестият ще започне да приема посетители в Малайзия през 2013 г.

Датският производител на играчки стоеше зад своя парк до 2005 г., когато го продаде на британската групировка "Марлин ентъртейнмънтс", която стопанисва музеите "Мадам Тюсо".Добави коментар