Най-добрата инвестиция: отделете време за тези 3 неща, за да отгледате страхотни деца

230
Най-добрата инвестиция: отделете време за тези 3 неща, за да отгледате страхотни деца

Родителите на малки деца днес са преуморени

Родителите на малки деца днес са преуморени. Работа, задължения, домакинство…Почти не остава време да им обърнем внимание и да създадем по – силна и здрава връзка с тях.

Но ако се замислим, те са нашето бъдеще и от нас зависи как ще ги възпитаме, какво ще им дадем, как ще им окажем света. Ето защо от Smart Parenting дават няколко съвета за това, какво да направим, за да отгледаме добри и възпитани деца, които да растат с усещането за свързаност и доверие към нас като родители.

 Намерете време за игра

Пренебрегван, но много решаващ елемент за спечелването на сърцето на нашето дете е като слезем на нивото му и си играем с него. Мнозина не осъзнават влиянието, което оказват миговете, когато играем с децата си.

Това е от съществено значение за развитието на мозъка, помага за развитието на творческите умения, лидерството и груповите умения.

Четете на глас

Отделеното време за четене на глас е следващото най-добро нещо, което можете да направите с децата си. Най-ценното му предимство е получената връзка, формирана от времето, прекарано заедно в споделяне на опита да се насладите на една история. Не подценявайте този прост, но мощен инструмент. Това споделено събитие насърчава чувството за интимност, развива богати езикови и комуникативни умения. Чрез опита децата се учат да общуват, разбират и анализират какво, кой, къде и как дадена история. В крайна сметка четенето отваря вратата за обсъждане на нови преживявания.

Преподавайте им уроци по съпричастност

Деца не разбират големи думи като съпричастност, състрадание или щедрост, но  могат да ги научат чрез нашите действия, показващи тези черти. Когато има добър модел, родителите са спечелили половината битка.

 Добави коментар