Науката доказва: Не можете да гушкате бебето си „твърде много“

272
Науката доказва: Не можете да гушкате бебето си „твърде много“

Ново проучване показва, че гушкането на вашето бебе има огромни ползи, що се отнася до развитието на мозъка, особено за преждевременно родените

Ново проучване показва, че гушкането на вашето бебе има огромни ползи, що се отнася до развитието на мозъка, особено за преждевременно родените.

Ако около вас има постоянно някой, който ви повтаря, че ще „разглезите“ бебето си, ако го държите твърде много, му покажете това изследване. А то доказва, че НИКОГА не можете да гушкате новороденото си твърде много. И всъщност докосването е от решаващо значение за развитието му.

Изследователи от детска болница в Охайо наблюдават 125 недоносени и доносени бебета, за да видят как реагират на нежно докосване. Проучванията им показват, че недоносените бебета са по-склонни да имат намалена реакция на допир, отколкото доносените бебета. А тези, които са били изложени на повече болезнени медицински процедури, също са по-склонни да имат намален отговор на допир.

Но преждевременно родените бебета, които са имали повече нежни докосвания от родителите си реагират по-силно на нежно докосване от недоносените бебета, които не са били докосвани или държани толкова често. Това за тях е положително, подкрепящо докосване и е от съществено значение, за да помогне на мозъка им да ги усети, подобно на тези на бебета, прекарали цялата бременност в утробата на майка си.

Затова притиснете бебето си към вас и му отдайте цялата си любов и внимание. Всяка минута има значение.Добави коментар