Над 70 на сто от децата стават геймъри между 6 и 12 годишна възраст

48
Над 70 на сто от децата стават геймъри между 6 и 12 годишна възраст

11% са се превърнали в „закоравели геймъри“ на 11 години, сочи проучване

Децата в България стават геймъри между 6 и 12-годишна възраст, сочат резултатите от проучване на водещ производител на геймърски продукти сред над 200 играчи, проведено в последните два месеца. 71% от запитаните са посочили възраст именно в този диапазон като начален период на сериозното си геймърство.

От тях 10% са заявили, че са започнали да играят всеки ден на 6-годишна възраст, други 10% са избрали 7 години като стартова точка, 7% твърдят, че началото е поставено, когато са били на 8 години, на 9 години са били 5% от участниците. 6% са седнали пред комютрите за игри още на 5 годишна възраст, а след 16 години са започнали да играят едва 8%.

15% са категорични, че влизането във виртуални светове е станало част от ежедневието им на 10-годишна възраст. 11% споделят, че са се превърнали в „закоравели геймъри“ на 11, а останалите 13% са били на 12 години.

Проучването е проведено онлайн в продължение на два месеца – юни и юли 2020 година, а средната възраст на участниците е 18 години. До тях е достигнато чрез Фейсбук групите на най-популярните игри сред тинейджърите и децата, посочва БНР.

80% от запитаните са заявили, че нямат намерение да намалят игрите през лятото, срещу само 20%, които допускат, че забавленията в реалния свят през лятото ще повлияят на времето им за гейминг.

Добави коментар