На училище само 16 дни през май

47
На училище само 16 дни през май

Традиционно месецът е много къс за малките, защото се струпват празници и изпити

Kаквото и да е времето през май, за учениците ще е слънчево и приятно. С изключение на зрелостниците и на седмокласниците, разбира се, които ще се явяват на сериозни изпити и вълненията им продължават през цялата учебна година.

Въпреки че нямат официална ваканция, учебните дни през май ще са само 16 дни, изчисли “24 часа”. Традиционно месецът е много къс за малките, защото се струпват празници и изпити.

Почивката започва още в самото начало на месеца заради официалния празник 1 май, когато е Денят на труда. Цялата държава почива и на Гергьовден.

За учениците, които не са на зрелостни изпити или национално външно оценяване, неучебни ще са 20 и 22 май. Обикновено след Деня на славянската писменост също се почива. В минали години 25 май също беше неработен ден за училищата и културните институции. Засега министърът на образованието проф. Тодор Танев не е взел окончателно решение, но в министерството очакват неучебен да бъде и 25 май.

Всъщност много по-къс ще е месецът за абитуриентите, защото вторият им учебен срок приключва още на 14 май. Учебните седмици за първокласниците също са 13 и краят на годината за тях е 21 май.Добави коментар