На училище през лятото

92
На училище през лятото

Бъдещи първокласници ходят на училище през лятото

7 СОУ "Кузман Шапкарев" в Благоевград организира и през тази година Лятно училище за настоящи и бъдещи първокласници, чиито родители, баби и дядовци са заети. Учителите са подготвили за малчуганите забавни игри, занимания на открито, посещения до близки местности и други дейности.

Идеята за отворено през ваканциите училище се прие много добре, както от възпитателите, така и от родителите, които все още не са излезли в отпуск, коментира в интервю за Дарик радио училищният директор Лили Стоянова.

В рамките на летните занятия децата ще се обучават в няколко модула: "Литературно творчество", "Отдих сред природата", "Информационни технологии", "Моделиране и апликация", "Състезателни игри", "Занимания, свързани с проекта „Да научим", "Щафетни игри", "Изобразителна дейност", "Превод на английски приказки и клипчета", "Изработване на хербарии", "Изработване на еко колажи", "Лятно волейболно училище за начинаещи и по-напреднали", "Подготовка за състезание по ИТ", "Четене, превод и драматизация на приказки и филми", "Създаване на видео клипове", "Ефектни опити по химия".

Лятната занималня е традиционна за 7 СОУ "Кузман Шапкарев" и ще продължи до 4 юли. Децата се запознават с бъдещите си учители, влизат в класните стаи за първи път, като по този начин се прави един плавен преход между детската градина и училището и малчуганите преодоляват по-лесно стреса в първия учебен ден, подчерта Лили Стоянова. Децата посещават лятната занималня с голям интерес, допълни училищният директор.Добави коментар