На детския панаир

33
На детския панаир

Какво рисуваха децата с таланти?

Първият детски панаир на София събра десетки малчугани в градинката пред Народния театър "Иван Вазов", предаде БГНЕС. Повод за организирането му е Международният ден на детето 1 юни.

В днешния слънчев съботен ден децата рисуваха различни неща, разкриваха своите заложби, доказваха таланта си. Художественото ателие и фокусите радваха и техните родители.

Парадоксално в най-застроения град у нас - столицата, децата рисуват най-много природни пейзажи, а не блокове и кооперации, булеварди и улици. Градският пейзаж почти не присъства в техните художествени изяви.

Малките деца рисуват различни неща, но винаги красиви, положителни, в светли тонове, в много цветове. Пролетни пейзажи, пеперудите, апликации с листа, полетата, любимите многоцветни дъги показват, че най-много децата се вдъхновяват от живата природа.

Според майките, довели децата си на панаира, трябва да се отделят повече средства за насърчаване и откриването на детските таланти. Често, поради недостиг на средства в семейния бюджет, малчуганите не могат да посещават различните школи по изкуствата.

Родителите на младите творци смятат, че трябва образователният процес в часовете по различните изкуства да стане по-интересен и разчупен.а деКоментари

Коментар: 1
TJbrGFBtvrDwA

Now I feel stuipd. That's cleared it up for me


  • 1

Добави коментар