На 10 с висок ток и тежък грим?

169
На 10 с висок ток и тежък грим?

Нова фотосесия на Vogue предизвика скандал

Секси фотосесия на 10-годишната Тилен Блондо за френското издание на Vogue предизвика шум и доста коментари дали трябва едно толкова младо момиче да позира с тежък грим и обувки на висок ток в името на модата.

Снимките показват как момиченцето се е излегнало на леопардова постеля и цупи предизвикателно устни, посочва novini.bg. Блондо е родена в Кот д'Ивоар. Тя е дъщеря на актриса и на бившия френски национал по футбол Патрик Блондо.

Съблазнителните снимки на малката госпожица предизвикаха загриженост относно това, че момичето е част от тенденциата за "сексуализацията" на млади девойки.

"Това е неуместно и страховито. Не бих искал да виждам 10-годишно момиче на висок ток в спалня с леонардов принт", казва Chloe Angyal, редактор на Feministing.com.

Блондо не е първата млада старлетка, която предизвиква толкова дискусии относно сексуализацията.

През 2007 г. бе направена фотосесия с 13-годишната Дакота Фанинг за спортната кампания Marc Jacobs. С днешна дата 13-годишната й сестра Ел Фанинг я следва по стъпките й, като лицето на кампанията Jacob's Fall 2011 campaign.

Какво мислите за превръщането на деца в жени от модната индустрия? Одобрявате ли облеклото на днешните тийнейджъри? Споделете в коментарите.Коментари

Коментар: 1

На мен ми прилича на принудено да проституира момиче. Очевидно неуместно!


  • 1

Добави коментар