Моят приятел, гърнето 2

147
Моят приятел, гърнето 2

Няколко малки, но важни хитринки

Запознаството с гърнето е трудна част от ежесневието както на майката, така и на детето. Вече ви представихме няколко факта, които могат да ви бъдат от помощ в тази ситуация. Има и няколко малки хитринки, които обаче са много важни, когато сте решили да приучите детето си към гърнето. Ето ги.

Комфортно топло
Оставете гърнето на стайна температура, а не на студено в тоалетната. Преди да сложите детето, се уверете, че е достатъчно топло, за да му бъде комфортно. Едно студено гърне може да накара мъника никога повече да не поиска да седне на него.

Не е играчка
Гърнето не е играчка. Затова изберете вариант, който не включва песнички, звуци и други забавления. Ако детето се научи да играе с гърнето, то няма да го използва по предназначение.Чистенето накрая
Ако сте успели да накарате малкото да свърши работата си в гърнето, не бързайте към тоалетната да го изхвърлите. Много деца се стъписват при вида на акото, което изчезва в канала. Причината - те го смятат като част от себе си. Затова изчакайте детето да се разсее и тогава изхвърлете съдържанието. На по-късен етап можете да обясните, че мястото на акото е в тоалетната, както става и когато мама и тати акат.

Играчките на помощ
Ако детето сяда на гърнето, но не успявате да го задържите там, пробвайте с игра. Донесете наблизо любимите му играчки, така че да може да ги стига, без да се изправя. Пуснете детско, което да задържи вниманието му. Когато се разсее и не мисли за гърнето, детето ще свърши работата си на него.Следи рефлексите
Ако успееш да познаеш кога на детето му се пишка, значи половината работа с отучването от памперса е свършена. Защото то може да седи на гърнето с часове, но ако няма нужда да се облекчи, това няма да се случи. Най-добре е да го слагаш след сън, както и след хранене. Освен това го наблюдавай внимателно - повечето майки добре познават децата си и знаят кога им се ходи по голяма нужда.

По мъжки
Колкото и странно да звучи, ако таткото води сина си в тоалетната, когато пишка, детето ще свикне по-бързо с този вид ново забавление. Не изпускай възможността да използваш помощта и на баткото, ако има такъв.

Чакаме съветите на мамите с опит в коментарите.Коментари

Коментар: 1
за гърнето

Моят син не искаше да сяда на гърне и взехме направо седалката за тоалетна. Ходеше да гледа татко си как пишка и много бързо се научи. А навън пък с едно по-голямо съседче пишкаше и така свикна. Но беше сравнително късно - махнахме напълно пампреса след двете годинки.


  • 1

Добави коментар