Момичетата зли във Фейсбук

28
Момичетата зли във Фейсбук

Езикът им е все по-елементарен

Езикът, използван от младите момичета в социалните мрежи Facebook и Twitter, става все по-елементарен и остър с малкото време, което използват, за да обмислят мнението, което споделят, твърдят експерти.

Промяната се наблюдавала най-вече сред тийнейджърки, които били резки, дори агресивни, в комуникацията си със свои връстници и по-възрастни, съобщи bTV. Новата адаптация на езика се обяснява като резултат от по-бързия начин на общуване в социалните мрежи и по имейл.

Учените твърдят, че подобно поведение се наблюдава по-често при момичетата, отколкото при момчетата, тъй като те използвали по-често интернет като начин за комуникация. Някои британски експерти заключват, че процесът не е на международно ниво, но използването на интернет по принцип дава много по-малко време на младежите да обмислят това, което искат да кажат.

По-рано тази година писателят сър Тери Пратчет предложи използването на Twitter и на текстовите съобщения сред младите да бъде ограничено, тъй като орязвало мислите и лексиката им.Добави коментар