Младите правят случаен секс

113
Младите правят случаен секс

При това без презерватив

На 1 декември стартира кампанията "И аз знам", организирана от Ротаракт клуб София-Тангра и Национална пациентска организация. Целта на инициативата беше да помогне на хората да преодолеят притесненията си от изследването за HIV.

Тя даде подробна информация за бързите и безплатни начини за изследване и акцентира върху огромното значение на ранната диагностика. "И аз знам" приключи на 1 март. Тревожните резултати обаче показаха, че повечето от запитаните изобщо не знаят за какво става въпрос.

В проучването участие са взели 4643 души, от които 51% са мъже и 49% - жени, съобщи novini.bg. Абсолютно всички анкетирани, дори групата младежи между 12 и 15 години, която наброява точно 39 души, са сексуално активни.

Около ¼ от анкетираните, т.е. точно 1243 човека нямат постоянен сексуален партньор. А повече от 2600 души изобщо не използват презервативи.

Над 43% от анкетираните дори смятат, че употребата на кондом не е нужна, дори при сексуален контакт с непознат. Като причина изтъкват доверието, което имат към партньорите си.Добави коментар