Минусите на заниманията по плуване

489
Минусите на заниманията по плуване

Всеки спорт носи своите рискове

Заниманията по плуване имат много плюсове за развитието на децата. Те представляват прекрасна аеробна тренировка, спомагат за поддържането на силна и красива осанка, понижават стреса и поддържат тонуса на мускулите на цялото тяло. Освен това във водата винаги е весело и ако детето ви обича да плува, то ще кипи от добро настроение!

Както знаем обаче, всяко нещо си има както плюсове, така и минуси. Подобно на шоколада... Но да се върнем на плуването – какви минуси може да има то?

Най-подходящият спорт за различните възрасти

1. Градският басейн може да провокира алергии или пък да влоши кожни проблеми, ако детето страда от такива. Средствата за почистване на водата са агресивни към кожата.2. Къпането в басейна е отлично закаляване, но можете да изпуснете нещата от контрол. Професионалните заболявания на плувците са ринит и възпаление на ушите.

Да научим детето да плува

3. Когато избирате закрит басейн за детето си, задължително проучете дали в помещението е топло и дали не се получават течения. А също така и каква е температурата на водата.

4. Когато плуването от забавление за детето се превърне в професионален спорт, бъдете готови да установите, че тялото му се променя. Характерни за плувците са широките рамена, мощните ръце и мускулестата шия.

И, последно, безопасността на детето в басейна зависи от вниманителността и професионализма на треньора. Направете сериозна оценка на човека, на когото доверявате детето си.Добави коментар