Мъж спаси 2-годишно детенце, падащо от 5-ия етаж

857
Мъж спаси 2-годишно детенце, падащо от 5-ия етаж

Тялото на падащото момченце било забелязано от млад мъж, който паркирал автомобила си точно под прозореца

Мъж спаси 2-годишно детенце, падащо от 5-ия етаж на жилищна сграда в северозападната част на Китай. Момченцето се покатерило на прозореца на апартамента, в който вероятно живеят родителите му, но явно загубило равновесие и полетяло от 5-ия етаж. Бързата реакция на 28-годишния мъж обаче го спасила.

Тялото на падащото момченце било забелязано от млад мъж, който паркирал автомобила си точно под прозореца, от който полетяло детето. За части от секундата той направил няколко крачки и успял да поеме удара от падащото дете.

„Видях го в момента, в който вече летеше към земята. Главата ми буквално се изпразни. Спрях да мисля. Хванах го. След това не помня нищо, бях изпаднал в безсъзнание закратко. Когато дойдох на себе си, вече имаше полиция“, разказва пред Ройтерс китаецът.

В болницата двамата били прегледани. Момченцето нямало сериозни травми, а мъжът имал само драскотини по главата и ръцете, вероятно причинени след падането, посочва вестник Стандарт.

Кадрите от геройската постъпка на младия мъж били запечатани от камерите за видеонаблюдение до жилищната сграда. Видеото, публикувано онлайн, предизвика огромна реакция в мрежата. Стотици хиляди хора поздравяват смелчагата за бързата му реакция.


Добави коментар