Майка се жертва за детето си

63
Майка се жертва за детето си

Тя загуби живота си

Стотици хиляди китайци реагираха емоционално в интернет след трагичен инцидент с млада жена, която рискува живота си, за да спаси сина си, предаде Франс прес. В събота вечерта охранителна камера в търговски център в град Цзинчжоу в централната провинция Хубей заснела ужасяващи кадри на инцидента с 30-годишната майка, придружавана от малкия си син.

На кадрите се вижда как жената пътува с ескалатор към по-горен етаж на магазина. Малко преди да стигне най-горе, тя вдига детето си на ръце и точно тогава под краката ѝ зейва яма, тъй като капакът на отвора за поддръжка на ескалатора е бил зле затворен.

Две служителки на търговския център веднага се притичват на помощ на жената и детето. Жената е потънала до гърдите в дупката и с последни сили успява да изтласка нагоре сина си и да го подаде на притичалите се на помощ служители. Докато те го поемат, механизмът на ескалатора буквално поглъща младата майка.

Тялото на жената е извадено от ескалатора едва няколко часа по-късно от екипи на пожарната. Кадрите от жестоката сцена набраха бързо популярност в новинарските сайтове и социалните мрежи в Китай и половин милион китайци коментираха със силна емоция и потрес случилото се в социалната мрежа Сина Въйбо.

Те публикуваха там и множество виртуални свещи в памет на загиналата жена и нарекоха нейната саможертва „изключителен пример за майчин инстинкт”.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/rmfePAt0o5c" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>Добави коментар