Макартни търси таланти у нас

81
Макартни търси таланти у нас

В неговата академия приемат малчугани от 4 до 19 години

Академията за таланти в Ливърпул, на която е съосновател самият сър Пол Макартни, отваря врати у нас в края на този месец, пише Hotnews.bg.

В нея могат да развиват своите дарби деца от 4 до 19 години. Официално школата, в която подрастващите ще шлифоват своите заложби, се казва Ливърпулски институт за сценични изкуства (LIPA 4:19).

Специално за откриването в София пристига и Кери Уоткинс, директор на Ливърпулската академия. За разлика от познатите училища за изкуства, които обучават основно в една дисциплина, методиката на LIPA 4:19 включва паралелно обучение по танци, пеене и актьорско майсторство.

Това идва от идеята, че съвременната развлекателна индустрия все повече изисква подготвени в различни сфери на сценичното изкуство кадри. Децата и младежите ще бъдат поверени в ръцете на известни български актьори, режисьори, танцьори, селектирани за дейността на LIPA 4:19.

Сред преподавателите са и създателите на спектаклите „Коса”, „Ах, този джаз!", „Да бъдеш Боб Фос", „Оркестър без име" и режисьорът на първия български фентъзи рок мюзикъл „Площад Синева" Борис Панкин и музикалният директор Евгени Господинов. Те са и артдиректори на академията.

Преподаватели са и Мариан Бачев, Бианка Илич, Жени Александрова-Лечева, Николай Дограмаджиев, Стаси Лефтерова. Всичките 17 преподаватели са специално обучавани за работа по методологията на престижната академия.Коментари

Коментар: 4

1zqjjd'"(){}:/1zqjjd;9

Коментар: 3
Коментар: 2
Коментар: 1
1zqjjd'"(){}:/1zqjjd;9


  • 1

Добави коментар