Любчо намери семейство

114
Любчо намери семейство

Момченцето беше изоставено от майка си часове след раждането

Любомир Минчев, който се роди на 11-ти септември в шуменската болница и часове след това бе изоставен от биологичната си майка, днес отиде в приемно семейство. За него ще се грижи банкерката от Шумен Юлияна Гроздева. Жената има 28-годишен син и към момента не е омъжена, предаде БГНЕС.

"Нямам притеснения относно гледането на детето, все пак имам син и съм уверена, че ще се справя", каза пред журналисти развълнуваната приемна майка.

В залата за изписване на новородени присъстваха кръстниците на бебето – директорът на областната дирекция на полицията Любомир Христов и директорът на болницата Виктор Минчев, чиито име и презиме взема детето.

"Ще помагаме всячески, с каквото можем", обеща д-р Минчев. Последни наставления на приемната майка даде началникът на неонатологично отделение д-р Севдалина Стойкова."Това нямаше да се случи, ако всички ние нямахме волята да подкрепим това дете. То е 12-то по ред, родено в шуменската болница, бебе за тази година, което се настанява в приемно семейство. От 12-те едно бе върнато при своите биологични родители. Съдбата на бебетата в приемни семейства ще бъде различна, нашата основна грижа е да подкрепим родното семейство и, ако нямат достатъчно възможности и капацитет да се справят в грижите, то тогава съвместно с Отдела за закрила на детето, предприемаме процедура за вписване на децата в регистър за осиновяване и търсим най-доброто за тях", каза Дияна Нинчева, ръководител сектор "Работа в общността" към Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Шумен. Тя обясни, че към момента има 30 кандидати за приемни семейства, които са в процес на оценка и обучение.

Биологичната майка на Любомир е била приета в шуменската болница по спешност на 11-ти септември. Родила е здраво момченце с тегло 2800 грама и дължина 48 см. Два часа след това жената е избягала от стаята си. Проверката показала, че е дала измислено име и ЕГН и не може да се издири.Добави коментар