Лятна ваканция 2011

94
Лятна ваканция 2011

Безплатни забавления за децата в столицата

Броени дни преди края на учебната година Регионалният инспекторат по образованието и Столична община стартират програма "Лятна ваканция 2011". Съвместно с Двореца на децата, Ученическата спортна школа, както и Столичния център за работа с деца започва изготвянето на програма за извънучебна заетост на децата през лятото.

В прогармата има различни предложения за спортна, образователна и творческа дейност. Курсовете ще са напълно безплатни. Единственото условие е родителите предварително да заявят в съотвтното училище, че децата им ще се включат в летните форми на обучение и спорт.

Плуване, баскетбол и тенис на корт са сред най-атрактивните възможности за децата. В зала "Триадица" спортната школа предлага занимания по баскетбол, волейбол и други спортни игри.

Фондация "Заедно в час" предлага безплатно за децата от 5-ти до 12-ти клас уроци по български и литература, чужди езици и информационни технологии. На територията на две столични училища - 40-то и 37-мо, фондацията ше организира лятно училище за желаещите ученици, където ще могат да се забавляват в клубове по интереси.

Всички малчугани ще могат да посетят и лятното училище към Двореца на децата. То е целодневно. Таксата е 10 лева, като в цената са включени минерална вода и две закуски. Предлагат се различни приложни и образователни курсове - творчески работилници, курсове по креативност, освен това ще имат възможност да влязат в школа по живопис и актьорско майсторство.

От 14 юни на сайта на Инспектората и Столична община информацията за летните школи ще бъде актуализирана и родителите ще имат възможност да изберат къде да водят децата си. А децата могат да се запишат на място само с ученическата си книжка, посочва БНТ.Коментари

Коментар: 2
VbGpsrZlGxFrmJCm

Good point. I hadn't tohught about it quite that way. :)

Коментар: 1

da samo 4e tova se otnasq samo za sofiq.A drugite gradove


  • 1

Добави коментар