Лицеви опори за малките деца

734
Лицеви опори за малките деца

Важни са както за момчетата, така и за момичетата

Лицевите опори, оказва се, представляват идеална сутрешна загрявка за децата. В това упражнения участват на практика много мускули по цялото ни тяло. Най-слабо участие вземат краката, но сами ще признаете, че детето ви след събуждането сутринта ще навърти немалък километраж – ще ходи, тича, скача, ще се катери и т.н. Докато мускулите в горната част на тялото – като тези по раменете и корема, не се натоварват особено в течение на деня. Лицевите опори компесират тази разлика!

Лицевите опори са полезни за момичетата. Те формират база за красива форма на гърдите, която дори и при по-едри гърди дълго време няма да позволи увисване.

За възрастните хора лицевите опори са трудна задача. А за децата на възраст 8-10 години лицевите опори не са кой знае какво предизвикателство. Те ги правят с лекота. Затова колкото по-рано приучите детето да прави лицеви опори ежедневно, толкова по-лесно ще му е да ги прави и за в бъдеще. Съветваме ви да не се спирате на варианта с лицеви опори с опрени в земята колена – това е вариант за хора с наднормено тегло или пък хора на зряла възраст, които изпитват истинска немощ, когато се опитват да правят лицеви опори с изпънато тяло.Започвайте сутрешната гимнастика с 4-5 лицеви опори като постепенно прибавяте по 2-3 опори повече седмично. Така с времето ще стигнете до 50-60 лицеви опори дневно.

В Интернет-пространството можете да откриете различни варианти на лицеви опори. Разбира се, започнете със стандартен вариант, след което можете да разнообразите упражненията на детето.

По време на изпълнение на лицевите опори краката трябва да са изправени, коремът прибран, тазът не бива да е повдигнат, а да очертава права линия заедно с краката и гърба.Добави коментар