Летен ден рожден

1454
Летен ден рожден

Как да празнуваме?

Синът ми е роден през август и това засега е единствената “трагедия” в живота му. Защото през лятото, където и да си, е трудно да намериш приятелите си деца за партито. Всички приятелчета и съученици са или на море, или на село при бабите, или... но не и в големия град.

Досега детето ми все е празнувало с възрастни и, макар и винаги да получава много подаръци играчки, пак не е билo щастливo, защото няма с кого да си играе с тях.

И колкото и да му повтарям да се радва, защото порасне ли, ще празнува с приятелите си на морето, това никак не го успокоява. Той иска деца за партито си тук и сега.

Това лято обаче ми хрумна страхотна идея. Прекрасно време, неделя е. Защо не градинско парти? Ама живеем в кооперация и нямаме градина. Че това ли да ни спре? Всеки парк е градина. Избрахме си Южен парк.

Предимствата да празнуваш в парка:

1. Чист въздух

Толкова по-приятно и полезно за децата е не да ги затвориш да празнуват вкъщи, в парти център или в някой увеселителен парк, а на чист въздух сред природата. В парка няма и никакви притеснения и ограничения за сигурността на децата и спокойствието на родителите. Всички са заедно и наоколо.

2. Детски площадки

Ако заемеш стратегическо място на някоя полянка, в близост до детска площада, всички деца от площадката могат да бъдат поканени на рожден ден. Имаме торта и сандвичи за всички. Децата се запознават, родителите се запознават. Получава се непринудено и вълнуващо парти.

3. Украсата

Разбира се, че можете да опънете украсата между околните дървета. Имаме си гирлянди и знаменца, имаме си смешни шапки, свирки и много балони, имаме си собственоръчно направена табела “STOP! Party is here”, имаме си дори два хамака за разкош.

4. Като на пикник


Заредете се с нарязан хляб и много продукти за сандвичи. На покривка наредете всичко - плодове и зеленчуци, сирене, шунка, кашкавал, колбаси, масло, маслини, пастет, лютеница... Поставете и пластмасови чинии и прибори. И нека децата сами да си правят сандвичите. Кой каквото обича и както си пожелае. За пиене имаме сок и вода.

5. Игри


Защо само да ползваме съоръженията на детската площадка? Предложете на децата си да играят на полянката наоколо - бадминтон, футбол, фризби, тичане с хвърчило, дърпане на въже, народна топка... имаме огромен избор от възможности за игри. А дърветата наоколо са изключително подходящи за игра на криеница. На тях можете да вържете и 2-3 хамака за почивка и игра.

6. И родителите участват

Да, за родителите имаме хладилни чанти с бира, бяло вино, мента и джин. Оказва се, че хамаците са по-притегателни за родителите, отколкото за децата. За всеки случай под дебелата сянка наоколо сме постлали и няколко одеала. И родителите могат да си правят сандвичите от шведската трапеза по свой вкус и избор. И те могат да се включат в игрите.

Спомнята ли си добрата стара игра “народна топка”? Вълнуваща е, а малко деца вече я знаят. Играйте с тях, не странете от прекрасната възможност да се раздвижите и да си спомните детството.

Още идеи за детския рожден ден можете да видите тук. Ако се колебаете за тортата, тогава надникнете тук.Добави коментар