Лесни домашни?

80
Лесни домашни?

Британчетата смятат, че те са прекалено елементарни

Изненадващо или не, мнозинството от децата на Острова смятат, че домашните им работи са прекалено елементарни, откри ново проучване, цитирано от британските медии.

Взискателността и дълбочината на учебния материал както в основното училище, така и в гимназията, са поставяни под въпрос от над 50% от младежите, които признават, че не се напрягат над тетрадките си.

Броят на училищните възпитаници, които твърдят, че не са затруднени, през последните три години се е увеличил рязко, отбелязва още изследването, цитирано от БГНЕС.

Резултатите от него са поредното доказателство, че Англия заема все по-долни позиции в класациите за международно образование и днес се сравнява със страни като Словения.

Проучването породи и опасения, че образователната политика на лейбъристите и стремежите им за все по-високи цели доведоха до срив на стандартите, въпреки ръста на средствата, които властта отпускаше за сектора.

За сравнение, за образование през 2000 г. британското правителство отпусна 35.8 млрд. паунда, докато през 2009 – 71 млрд.Добави коментар