Кучетата и децата

73
Кучетата и децата

И най-подходящите породи за деца са...

Животните могат да се превърнат в прекрасни педагози на децата ни. Те учат децата ни да наблюдават, да правят изводи, да предвиждат последствия. Можете да се уверите в думите ни, когато понаблюдавате как детето и кучето общуват помежду си. Виждате ли как се разбират. Те са приятели.

Кучетата учат децата на доброта и отзивчивост. Те могат да възпитат у малкия човек уважително отношение към околните.
Доказано е, че при подрастващите деца домашният любимец оказва положително въздействие. Той понижава проявите на агресия, развива чувството за отговорност, търпимост, добрата и самостоятелност. Кучето е предан и разбиращ компаньон.

Кучетата страдат на първия учебен ден

Освен това опашатият приятел обогатява кръгозора на детето. То узнава за особеностите на хранене на животните, тяхното поведение, разбира необходимостта от грижа за близките.За лечебните породи кучета

Добро успокояващо действие притежават пороки като лабрадор и шар пей. За децата са подходящи коли, ризеншнауцер, боксер, санбернар и нюфаундленд.

Лекуват ли домашните любимци?Големите кучета могат да са от голяма полза. Те са по-активни и развиват у детето стремеж за движение.Добави коментар