Край на преписването

87
Край на преписването

Електронните учебници ще видят сметката на "пищовите"

Виртуалните тестове, които вървят в комплект с електронните учебници, ще попречат на учениците да преписват от пищови по време на изпитване.

От следващата учебна година книжните учебници от 1-ви до 4-ти клас ще имат свой електронен еквивалент. Те ще бъдат раздадени безплатно на учителите, съобщава novini.bg.

Освен че ще улеснят и разнообразят преподаването на урока в клас, електронните помагала ще борят и преписването по време на контролни.

Учителите ще разполагат с модерни интерактивни тестове. С тях ще могат да изпитват по няколко ученици наведнъж на виртуалната дъска. Даскалите ще могат и сами да определят времето за отговор за всеки въпрос.Така учениците ще посочват верния отговор по електронен път, вместо с химикалка. Това рязко щяло да намали възможността за преписване, която дават писмените тестове и контролни.

В момента всеки четвърти учител използва електронните помагала в клас, сочат данни от проучване на водещо издателство на учебници у нас.

От 15 септември учениците ще се радват на модерни и обновени версии на електронните учебници.

В момента първолаците могат да решават задачи и да играят игри с помощта на компютърни мишки. От следващата учебна година обаче учители и хлапетата ще боравят и с тъчскрийн.

Електронните учебници ще представят урока по интересен начин за най-малките, обясниха редактори от издателството. Така например задачите по математика ще бъдат под формата на пъзели. В часовете по история пък скучните уроци щели да бъдат заменени с български исторически филми.Коментари

Коментар: 1

пълни глупости ,пак ще се намери начин да се преписва!


  • 1

Добави коментар