Край на преписването

34
Край на преписването

От интернет

Нова компютърна програма слага край на копирането на чужди теми от интернет. Все повече университети вече се възползват от възможността да разберат кога студентите предават чужди разработки.

Когато дойде сесия, повечето студенти буквално живеят в мрежата, търсейки различни материали, които да използват наготово. Съвсем скоро, обаче, това може да се окаже мисията невъзможна, предупреждава Нова телевизия.

Дори да попаднат на чужд материал, който да копират под името си, едва ли ще успеят да го предадат и това да остане незабелязано. Все повече университети вече плащат за компютърни програми, които да улавят копираните теми.

За целта всяка една разработка преминава през филтъра на новия софтуер. А преди да излезе резултатът, рефератът пропътува чак до Флорида и обратно.

Само за една година в университе са изловили над 5 хиляди студенти, използвали чужди разработки. В университета пък са категорични, че въпреки резултатите, все още има студенти, които се опитват да заобиколят правилата.Добави коментар