Край на опашките пред яслите

48
Край на опашките пред яслите

До Нова година разкриват още 1380 места

Столичната община слага край на денонощните опашки в студа пред детските ясли. От началото на месеца 26-те самостоятелни забавачки, за които се кандидатстваше на място и местата се разпределяха по ред на подаване на документите, са част от електронната система, която класира малчуганите в детска градина.

За близо 2300 места в тях родителите вече могат да се регистрират в интернет, а първото електронно класиране ще е на 1 януари.

Така родителите, които вече са се редили на опашки, няма да бъдат ощетени, обясни шефката на общинската дирекция по образование Мария Минчева.

За ясла в столицата чакат около 5000 деца. 3000 от тях обаче са регистрирани в системата, а нямат навършени 10 месеца.

Недостигът за първа градинска група пък е 2500 места. Сега обаче тече приемът на малчугани, родени през 2008 г., през която имаме най-висока раждаемост, посочи Минчева.

До Нова година ще се разкрият още 1380 места, съобщава novini.bg. 450 от тях са за прием на 5-годишните, които трябва да ходят на предучилищна.

Местата са разпределени в 7 забавачки и 8 училища. Ударно тече строителството на голяма забавачка за 10 групи в район “Студентски”.

До няколко месеца чисто нова сграда ще замени пожароопасната барака във Волуяк. Тя е последната от 20-те опасни постройки, които вече отговарят на всички изисквания за безопасност.КрайДобави коментар